måndag 12 februari 2018

Utkiken


Hej!
Här kommer några bilder från avdelning Utkiken på förskolan Skeppet i Ödeshög. Vi är tre pedagoger som arbetar tillsammans med 16 killar och tjejer. Det är barnens intressen, idéer och tankar som styr inriktningen på vårt projekt.  I vår verksamhet skall vi arbeta mot samtliga strävansmål  i vår läroplan Lpfö för att barnen skall få en så bra utbildning som möjligt. Vi arbetar just nu kring sagor. Den saga som vi lyssnar på, berättar och dramatiserar är Bokarna Bruse. Här har barn i en grupp gjort olika sorters broar.



 
Just nu håller vi på att göra en teater som vi skall visa för de små barnen på förskolan. Utkiksbarnen har delat upp sig i grupper där de har olika roller i teatern och arbetar med att göra rekvisita. Hur kan en bock se ut och hur kan ett troll se ut?
 
 


Vi arbetar mycket med språkutbildning på Utkiken. Barnen får berätta, lyssna till varandra och leka många språklekar tillsammans. Vi vill att våra barn skall ”bada i språk”. På vår avdelning finns flera barn från andra länder och språkutbildningen gagnar förstås även deras språkutveckling. Vi använder iPads mycket, där vi bland annat har Qr- koder kopplade till olika språk. Barnen kan själva läsa av koderna och arbeta med språket.
 

Vi sjunger mycket, läser mycket böcker och ramsar tillsammans. Barnen pysslar, målar och leker med det material vi har på avdelningen.
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar