måndag 13 mars 2017

Seglet


Under förra terminen arbetade vi på avdelningen Seglet, Förskolan Skeppet,  med ett projekt, som vi valde utifrån barnens intresse, ”Vad lever i vattnet.” Vi har denna termin arbetat vidare med detta men barnen har valt att fokusera mer på olika hajar.  Vill ni veta och ser mer om hajarna än det som kommer på bloggen kan ni gå förbi förskolan skeppets ”monter” på torget. Det är i ett av skåpen på Icas vägg mittemot Raps färgaffär.

 
Vi har under denna termin arbetat mycket med teknik och matematik tillsammans med skapande.   Vi använder i projektarbetet oss mycket av tekniska hjälpmedel så som ipad, dator och smart board. Vi har bland annat tagit reda på olika fakta om hajar, kollat på detaljer för att jämföra olika hajarter med mera.  Även annan teknik (vardagsteknik) har vi utforskat genom att t.ex upptäcka hur ett hönsnät känns och vad som händer om man viker det, detta har vi arbetat med genom att tillsammans skapa en såghaj i skala 1:1
 

Hur ska vi få ihop cylinderformen på hajen?Ståltråd och tålamod var svaret på den frågan.Några barn arbetade länge med att ”tråckla” ihop hajens form.



Vi har även använt oss av lera för att utveckla olika tekniker för att skapa saker.



 
Hur får man delarna att sitta ihop?

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar