måndag 29 januari 2018

Rodret


På avdelningen Rodret går barn som fyller 6 år under 2018.

Vi har under en tid parallellt med vårt projekt bl a arbetat med skapande på olika sätt och med lite olika material. Barnen hos oss har ett stor intresse av att skapa med hjälp av limpistol. Det har skapats olika slags hus och bilar av kartong i olika storlekar. En del bygger/skapar sitt egna hus, en del skapar hus till sina djur/leksaker, barnen har samarbetat i flera husprojekt så vi har en liten ministad hos oss. Vi arbetar med att barnen ska försöka planera sitt skapande genom att först tänka igenom hur ska grunden till mitt hus vara, sedan fortsatt med att arbeta med en bit i taget av huset. Barnen får fritt välja av materialet  i vår ateljé vad som kan tänkas behövas i sitt hus eller bil.
 
 
 
 
 
 

I Läroplanen kan man läsa:
Leken är viktig för barns utveckling och lärande. Ett medvetet bruk av leken för att främja varje barns utveckling och lärande ska prägla verksamheten i förskolan. I lekens och det lustfyllda lärandets olika former stimuleras fantasi, inlevelse, kommunikation och förmåga till symboliskt tänkande samt förmåga att samarbeta och lösa problem.
Lärandet ska baseras såväl på samspelet mellan vuxna och barn som på att barnen lär av varandra. Barngruppen ska ses som en viktig och aktiv del i utveckling och lärande. Förskolan ska ge barnen stöd i att utveckla en positiv uppfattning om sig själva som lärande och skapande individer. De ska få hjälp att känna tilltro till sin egen förmåga.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar